Hejdå Hösten

Jag brukar (och med brukar menar jag att det har hänt en gång förut för två år sedan...) åka och fota vid ett ställe i/vid Dellen. Och när jag var där sist (2015) så var det som en dröm för en höstälskare som mig. Då; det var varmt, det var vindstilla och höstfärgerna bara skrek överallt. Nu; iskallt, blåsigt och inte alls lika höst-skrikigt. 
 

Och kolla vattnet då och vattnet nu - så lite vatten! Jag kunde stå där det annars brukar vara vatten. 
 

Här står jag, mitt i "vattnet"... 
 
Kolla mitt skel-öga - helt cray cray...

Jag frös jättemycket och en annan kanske hade struntat i hela utflykten och åkt hem. Inte jag - har jag bestämt att jag ska på utflykt så ska jag på utflykt! Jag satte mig i bilen igen, åt min matsäcks-macka och åkte vidare. 

Jag körde inte medan jag tog fotot - sverger!
 
Det bar av mot Moviken och Movikens hamn! Det är en barndomsplats för mig och alltid när jag kommer dit så skiner solen! 

 
Ni kan vara lugna - jag klev inte bara på någons båt helt random (det skulle jag aldrig göra!) - det är min morbor och min kusins båt så I'm allowed.
 

Den här bilden känns ju som sommar! 
 

Men i hela luften kändes det som att det här verkligen är en av de sista dagarna av hösten... 
 
 
Sen åkte jag hemåt men var bara tvungen att stanna och hälsa på några FÅR och LAMM! Så himla söta!
 
 
Det här fåret och jag klickade mest. Det måste göra ont att trycka huvudet genom stängslet sådär? Hen blev nog glad när jag matade hen med maskrosblad... Jag vet inte om jag fick mata dem med det... Äh! Lite maskrosblad har väl ingen dött av? Hoppas jag... Här är en film när jag matar fåren i alla fall: 
 
 

Sen när jag kom hem skulle jag äntligen dricka mitt kaffe som jag hade med mig men det hade; för det första läckt från termosen (det händer mig every time - termosar hatar mig!) och dessutom var det iskallt så jag bryggde nytt. Tog min mjölkflaska, min utflykts-bulle och hade utflyktsfika framför teven. Koselig! 
 
 
 

Hett höstinlägg

I morse fick jag verkligen fotoryck; såg att det var fint ljus i fönstret där mina chilisar står - sprang och hämtade kameran. Tänk om den inte hade varit laddad? Det hade varit väldigt ovärt. 

 
Förra veckan när jag skulle göra chili i olja så glömde jag att ha handskar när jag skar chili och hade brännande händer i över två timmar... Jag har torra, eksemiga och känsliga händer - vid ett tillfälle hade jag så mycket eksem att jag knappt kunde röra händerna och det såg ut som att en hund hade tuggat på mina fingrar... Så jag borde veta att jag ska ha handskar när jag skär chili eller vilken grönsak som helst. Använd alltid hanskar!
 

Annars då? Den här veckan har gått så sjukt fort och snart är det bästa lovet - höstlov

 
 

Höstsession... Eller?

Hej!

Jag gick in i skogen idag och fotade för att jag älskar ju att fota höstbilder. Men idag kändes det inte som en riktig, äkta höstsession.
   Det kanske beror på att den här dagen var den första dagen på länge som det inte kändes äkta höstigt. För det har varit väldigt höstigt på sistone! Kallt, regnigt, murrigt och HÖSTIGT! 
 
Men det vore ju som världens sämsta inlägg om jag inte delade med mig av några bilder. Den första på Sonja tyckte jag blev så gullig - även om hon kanske ser lite skeptisk ut... 
 
 
Hjärta!
 

Jag tycker att det är snyggt när bladen krullar sig sådär. 


Såna här små strån är omöjliga att fota när det blåser - hjälpte till lite. 

 
Här var det så sjukt mycket löv! Det ser mycket ut på bilden men det kändes som ännu mer i verkligheten! 

 
Picture in picture. 

 
BOKEH! Skulle serr kunna tatuera in det någonstans (never gonna happen...) för att jag tycker att bokeh är så fint! Ljung är också fint. Och rosa! 

*

Okej då, det blev lite fler bilder än det kändes som att det skulle bli när jag började skriva inlägget. Jag gick ifrån allting ett tag och när jag kom tillbaka kändes allt bättre. Ibland måste du låta saker vara ett tag och sen när du kommer tillbaka ser du det du lämnade på ett helt nytt sätt. 

Ett annat tips när du redigerar bilder, blogginlägg eller bara när som helst i livet: lyssna på Adele! ♥